Pályázatok

Cégünk, a Csermák és Társa Kft. 2000-ben alakult, azóta is számos sikert elérve, jelenleg 15 fős létszámmal működik és várja megrendelőink felkeresését. Ismerje meg sikeres pályázatainkat!

Széchényi Program Pályázat

Gazdaságerősítő technológiai fejlesztés a Csermák és Társa Kft.-nél

Kiskőrösön a Csermák és Társa Kft. 209,3 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Széchenyi Terv Plusz program keretében megjelent GINOP_PLUSZ-1.2.1-21–2021-00190 „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” tárgyú pályázaton, melynek keretében a csőhajlításhoz kapcsolódó technológiai fejlesztést valósítottak meg.
Kiskőrösön Csermák Pál 24 évvel ezelőtt alapította meg a Csermák és Társa Kft.-t mely azóta is eredményesen működik. Fő profilja az idomacélok hajlítása, ívelése és vágása; fonott acélháló készítése; valamint hegesztési, csiszolási és összeállítási munkák elvégzése az ország egész területén.
Az elnyert 209,3 millió forintos támogatás lehetővé tette, hogy új csőlézervágó gép vásárlásával csökkentsék a humán erőforrás terheltségét, a kézi munkát gépire váltsák. A modern technológiával magasabb minőségi követelményeknek felelnek meg, a gyártási idő lerövidült, nagyobb megrendelést tudnak teljesíteni. Az új gép gyorsabban, pontosabban működik, kevesebb selejt keletkezik. A beruházás javítása a cég technológiai felkészültségét, versenyképességet és erőforrás-hatékonyságát, valamint erősíti gazdasági szerepét.
A projekt összköltsége 299 millió forint, ennek 70 százalékát, 209.300.000 forintot nyert el vissza nem térítendő támogatásként a cég a GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-00190 azonosítószámú Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések című pályázaton. A projekt befejezésének határideje 2022.11.02.

Széchényi Program Pályázat

Technológiai innováció a Csermák és Társa Kft.-nél

Az Európai Unió és a Magyar Állam által finanszírozott pályázati projekt keretében a következő beruházás valósul meg:

 • 1 db iBend C135-3100 hidraulikus CNC élhajlító beszerzése

Kedvezményezett neve:                           Csermák és Társa Kft.

A projekt összköltsége:                             26 096 760 Ft

A támogatás mértéke:                              45 %

A támogatás összege:                               11 743 542 Ft

A projekt befejezési időpontja:               2019.04.29

Pályázati azonosító:                                  GINOP-2.1.8-17-2018-03463

A pályázatot a Prospera Europe Kft. készítette.

 

 

A projekt keretében beszerzésre került 1 db iBend C135-3100 hidraulikus CNC vezérlésű élhajlítógép. A gép beszerzésével a legkorszerűbb élhajlítási feladatok elvégzésére vagyunk képesek. Gyorsaságának köszönhetően hatékonyabb munkavégzésre vagyunk képesek. Komplexebb munkák elvégzését tudjuk vállalni.

A beszerzett élhajlítógép CNC vezérlésnek köszönhetően a jelenlegi tevékenységéhez kapcsolódóan új termelési módszer alkalmazása jött létre. A CNC vezérlés termelékenységét a jelenlegi munkaerőhiány miatt is előnyösnek gondoljuk. A CNC vezérlés előnye, hogy lecsökkenti a korábbi plusz munkából (pl. kézi szerszámváltás és fokozatkapcsolás) eredő mellékidőt, továbbá a számítógépekkel elérhetővé válik a többtengelyes munkavégzés és a nem egyenes menti munkavégzés. A CNC vezérlő a konkrét megmunkáláson felül számos más, kiegészítő feladatot is ellát, így biztosítva a teljes művelet pontosságát és precíz lezajlását. Ezek alatt értendő például a hűtés, az automatikus kenés, a munkadarab adagolása és rögzítése, illetve a szerszámcsere is, de meg kell említeni még, hogy térbeli pályagörbéket határoz meg, bonyolult matematikai számításokat végez és figyelheti pl. a holtjátékot és a hődeformációkat is.

A lemezmegmunkálás kiemelten fontos és gyakran alkalmazandó területe az élhajlítás, a lemezhajlítás, amely a mai bonyolult szerkezetű, precíziós alkatrészek esetén az egyik legnagyobb tapasztalatot és szakértelmet igénylő megmunkálás. 8 tengelyes élhajlító berendezés precíz megmunkálást és kiváló hajlítási pontosságot garantál. Tapasztalt szakembergárdánknak és a számítógépes előkészítésnek és vezérlésnek köszönhetően a bonyolult, összetett lemeztermékek pontos legyártása sem jelent problémát. Az élhajlítás során meglévő lemezterítékből vagy félkész alkatrészekből történik az új alaksajátosság létrehozása, ilyenkor a lemezeket hajlítjuk, visszahajlítjuk vagy lelapítjuk.

Az élhajlítás során a legfontosabb szempontok: anyagminőség, lemezvastagság, hajlítási hossz, hajlítási szögtartomány. Célunk a jelenleg meghatározó függőségünk felszámolása, ezért igyekszünk szolgáltatási körünket különböző tevékenységek bevonásával bővíteni. A CNC élhajlítás a lemezalkatrészek gyártástechnológiájában az egyik leggyakrabban alkalmazott technológia.

Széchényi Program Pályázat

Kapacitásbővítő beruházás a Csermák és Társa Kft.-nél

Az Európai Unió és a Magyar Állam által finanszírozott pályázati projekt keretében a következő beruházás valósul meg:

 • 1 db CXTS 5t/22,9 m híddaru és 45 m darupálya,
 • 1 db HPK 120 hidraulikus 3 görgős cső- és profilhajlító,
 • 1 db FTC-350XL ferdeágyas eszterga rúdadagolóval beszerzése,
 • a meglévő csarnoképület korszerűsítése és a lakatosműhely bővítésére kerül sor.

Kedvezményezett neve:                           CSERMÁK és Társa Kft.

A projekt összköltsége:                             147 391 205 Ft

A támogatás mértéke:                              30 %

A támogatás összege:                               44 217 361 Ft

A projekt befejezési időpontja:               2019.09.30.

Pályázati azonosító:                                  GINOP-1.2-3-8-3-4-16-2017-01363

A pályázatot a Best-Kontír 2003 Kft. készítette.

 

 

Projektünk során célunk volt, hogy olyan kapacitásbővítést hajtsunk végre, melynek eredménye, hogy szélesíteni tudjuk a megmunkálási tartományunkat. Ehhez szükség volt egy, az eddigieknél kisebb tartományú (50-es) és nagyobb tartományú (120-as) csőhajlító berendezésre.

A beszerzésre került 120 TNCB-CBF-M0 és 50 TNCB csőhajlítógép termelési, technológiai és termelékenységi kapacitásbővítést tett lehetővé cégünknél. A gépek üzembeállításával a feldolgozási kapacitásunk bővült.

A gépek lehetővé teszik továbbá, hogy a meglévő eszközparkunk mellett technológiai fejlődést valósítsunk meg a mérettartomány növelésével és a pontosság javításával, valamint lehetővé válik a tevékenységünk bővülése azáltal, hogy az egyszerű hajlításos technológiai tevékenységet fejlesztjük, és az így előállításra kerülő alkatrészek, részegységek összeszerelése révén bonyolultabb termékeket is előállítsunk a termelési láncban előre lépve.

Az új gépek beszerzésével tehát olyan idomacélok hajlítása is lehetővé vált, melyek nem megoldható a jelenlegi technológiánkkal, gépeinkkel. A beszerzett gépekkel minőségi, gyorsabb, pontosabb termék állítható elő, amelyek kiszolgálják a piaci igényeket. A beszerzendő CNC eszterga géppel a kisebb alkatrészek legyártását valósíthatjuk meg, míg a cső- és profilhajlító gép lehetőséget ad a nagyobb méretű csőalkatrészek hajlításához. A CXTS típusú híddaru az új csarnokban került elhelyezésre. A daruval minimálisra csökkenthető a haszontalan, útnak használt terület, a daru használatával a termelő tevékenység végzéséhez nagyobb felület marad a csarnokban.

A fejlesztés során a már meglévő raktár és lakatosműhely került korszerűsítésre (építmény hőszigetelése, homlokzati nyílászáró cseréje, tető átalakítása és korszerűsítése, új égéstermék elvezető kémény kialakítása). A megnövekedett termelői igények miatt az ingatlanbővítés is nélkülözhetetlenné vált, ezért egy 1172,75nm alapterületű lakatosműhely megépítése valósult meg, a meglévő épület folytatásaként. A növekvő, egyedi megrendelői igények kielégítéséhez termelőeszközökre is szüksége volt a vállalkozásunknak.

 • a kedvezményezett neve:  Csermák és Társa kft
 • a projekt címe: Kapacitás és technológiai fejlesztés a Csermák és Társa kft-nél
 • a szerződött támogatás összege:   25,9millió ft
 • a támogatás mértéke (%-ban):  50%
 • a projekt tartalmának bemutatása:  kapacitásbővítés partnereink szélesebb körű kiszolgálása érdekében
 • a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés):  2016.03.08
 • projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-00954