Tenders

Cégünk, a Csermák és Társa Kft. 2000-ben alakult, azóta is számos sikert elérve, jelenleg 15 fős létszámmal működik és várja megrendelőink felkeresését. Ismerje meg sikeres pályázatainkat!

Széchényi Program Pályázat

Gazdaságerősítő technológiai fejlesztés a Csermák és Társa Kft.-nél

Kiskőrösön a Csermák és Társa Kft. 209,3 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Széchenyi Terv Plusz program keretében megjelent GINOP_PLUSZ-1.2.1-21–2021-00190 „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” tárgyú pályázaton, melynek keretében a csőhajlításhoz kapcsolódó technológiai fejlesztést valósítottak meg.
Kiskőrösön Csermák Pál 24 évvel ezelőtt alapította meg a Csermák és Társa Kft.-t mely azóta is eredményesen működik. Fő profilja az idomacélok hajlítása, ívelése és vágása; fonott acélháló készítése; valamint hegesztési, csiszolási és összeállítási munkák elvégzése az ország egész területén.
Az elnyert 209,3 millió forintos támogatás lehetővé tette, hogy új csőlézervágó gép vásárlásával csökkentsék a humán erőforrás terheltségét, a kézi munkát gépire váltsák. A modern technológiával magasabb minőségi követelményeknek felelnek meg, a gyártási idő lerövidült, nagyobb megrendelést tudnak teljesíteni. Az új gép gyorsabban, pontosabban működik, kevesebb selejt keletkezik. A beruházás javítása a cég technológiai felkészültségét, versenyképességet és erőforrás-hatékonyságát, valamint erősíti gazdasági szerepét.
A projekt összköltsége 299 millió forint, ennek 70 százalékát, 209.300.000 forintot nyert el vissza nem térítendő támogatásként a cég a GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-00190 azonosítószámú Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések című pályázaton. A projekt befejezésének határideje 2022.11.02.

Széchényi Program Pályázat

Technológiai innováció a Csermák és Társa Kft.-nél

Az Európai Unió és a Magyar Állam által finanszírozott pályázati projekt keretében a következő beruházás valósul meg:

 • 1 db iBend C135-3100 hidraulikus CNC élhajlító beszerzése

Kedvezményezett neve:                           Csermák és Társa Kft.

A projekt összköltsége:                             26 096 760 Ft

A támogatás mértéke:                              45 %

A támogatás összege:                               11 743 542 Ft

A projekt befejezési időpontja:               2019.04.29

Pályázati azonosító:                                  GINOP-2.1.8-17-2018-03463

A pályázatot a Prospera Europe Kft. készítette.

 

 

A projekt keretében beszerzésre került 1 db iBend C135-3100 hidraulikus CNC vezérlésű élhajlítógép. A gép beszerzésével a legkorszerűbb élhajlítási feladatok elvégzésére vagyunk képesek. Gyorsaságának köszönhetően hatékonyabb munkavégzésre vagyunk képesek. Komplexebb munkák elvégzését tudjuk vállalni.

A beszerzett élhajlítógép CNC vezérlésnek köszönhetően a jelenlegi tevékenységéhez kapcsolódóan új termelési módszer alkalmazása jött létre. A CNC vezérlés termelékenységét a jelenlegi munkaerőhiány miatt is előnyösnek gondoljuk. A CNC vezérlés előnye, hogy lecsökkenti a korábbi plusz munkából (pl. kézi szerszámváltás és fokozatkapcsolás) eredő mellékidőt, továbbá a számítógépekkel elérhetővé válik a többtengelyes munkavégzés és a nem egyenes menti munkavégzés. A CNC vezérlő a konkrét megmunkáláson felül számos más, kiegészítő feladatot is ellát, így biztosítva a teljes művelet pontosságát és precíz lezajlását. Ezek alatt értendő például a hűtés, az automatikus kenés, a munkadarab adagolása és rögzítése, illetve a szerszámcsere is, de meg kell említeni még, hogy térbeli pályagörbéket határoz meg, bonyolult matematikai számításokat végez és figyelheti pl. a holtjátékot és a hődeformációkat is.

A lemezmegmunkálás kiemelten fontos és gyakran alkalmazandó területe az élhajlítás, a lemezhajlítás, amely a mai bonyolult szerkezetű, precíziós alkatrészek esetén az egyik legnagyobb tapasztalatot és szakértelmet igénylő megmunkálás. 8 tengelyes élhajlító berendezés precíz megmunkálást és kiváló hajlítási pontosságot garantál. Tapasztalt szakembergárdánknak és a számítógépes előkészítésnek és vezérlésnek köszönhetően a bonyolult, összetett lemeztermékek pontos legyártása sem jelent problémát. Az élhajlítás során meglévő lemezterítékből vagy félkész alkatrészekből történik az új alaksajátosság létrehozása, ilyenkor a lemezeket hajlítjuk, visszahajlítjuk vagy lelapítjuk.

During sheet metal bending, the most important factors are material quality, sheet thickness, bending length, and bending angle range. Our goal is to eliminate our current dependence, therefore, we try to expand our range of services by involving various activities. CNC sheet metal bending is one of the most commonly used technologies in the manufacturing process of sheet metal parts.

Széchényi Program Pályázat

Kapacitásbővítő beruházás a Csermák és Társa Kft.-nél

Az Európai Unió és a Magyar Állam által finanszírozott pályázati projekt keretében a következő beruházás valósul meg:

 • 1 db CXTS 5t/22,9 m híddaru és 45 m darupálya,
 • 1 db HPK 120 hidraulikus 3 görgős cső- és profilhajlító,
 • 1 db FTC-350XL ferdeágyas eszterga rúdadagolóval beszerzése,
 • a meglévő csarnoképület korszerűsítése és a lakatosműhely bővítésére kerül sor.

Kedvezményezett neve:                           CSERMÁK és Társa Kft.

A projekt összköltsége:                             147 391 205 Ft

A támogatás mértéke:                              30 %

A támogatás összege:                               44 217 361 Ft

A projekt befejezési időpontja:               2019.09.30.

Pályázati azonosító:                                  GINOP-1.2-3-8-3-4-16-2017-01363

A pályázatot a Best-Kontír 2003 Kft. készítette.

 

 

Projektünk során célunk volt, hogy olyan kapacitásbővítést hajtsunk végre, melynek eredménye, hogy szélesíteni tudjuk a megmunkálási tartományunkat. Ehhez szükség volt egy, az eddigieknél kisebb tartományú (50-es) és nagyobb tartományú (120-as) csőhajlító berendezésre.

A beszerzésre került 120 TNCB-CBF-M0 és 50 TNCB csőhajlítógép termelési, technológiai és termelékenységi kapacitásbővítést tett lehetővé cégünknél. A gépek üzembeállításával a feldolgozási kapacitásunk bővült.

A gépek lehetővé teszik továbbá, hogy a meglévő eszközparkunk mellett technológiai fejlődést valósítsunk meg a mérettartomány növelésével és a pontosság javításával, valamint lehetővé válik a tevékenységünk bővülése azáltal, hogy az egyszerű hajlításos technológiai tevékenységet fejlesztjük, és az így előállításra kerülő alkatrészek, részegységek összeszerelése révén bonyolultabb termékeket is előállítsunk a termelési láncban előre lépve.

Az új gépek beszerzésével tehát olyan idomacélok hajlítása is lehetővé vált, melyek nem megoldható a jelenlegi technológiánkkal, gépeinkkel. A beszerzett gépekkel minőségi, gyorsabb, pontosabb termék állítható elő, amelyek kiszolgálják a piaci igényeket. A beszerzendő CNC eszterga géppel a kisebb alkatrészek legyártását valósíthatjuk meg, míg a cső- és profilhajlító gép lehetőséget ad a nagyobb méretű csőalkatrészek hajlításához. A CXTS típusú híddaru az új csarnokban került elhelyezésre. A daruval minimálisra csökkenthető a haszontalan, útnak használt terület, a daru használatával a termelő tevékenység végzéséhez nagyobb felület marad a csarnokban.

A fejlesztés során a már meglévő raktár és lakatosműhely került korszerűsítésre (építmény hőszigetelése, homlokzati nyílászáró cseréje, tető átalakítása és korszerűsítése, új égéstermék elvezető kémény kialakítása). A megnövekedett termelői igények miatt az ingatlanbővítés is nélkülözhetetlenné vált, ezért egy 1172,75nm alapterületű lakatosműhely megépítése valósult meg, a meglévő épület folytatásaként. A növekvő, egyedi megrendelői igények kielégítéséhez termelőeszközökre is szüksége volt a vállalkozásunknak.

 • a kedvezményezett neve:  Csermák és Társa kft
 • a projekt címe: Kapacitás és technológiai fejlesztés a Csermák és Társa kft-nél
 • a szerződött támogatás összege:   25,9millió ft
 • a támogatás mértéke (%-ban):  50%
 • a projekt tartalmának bemutatása:  kapacitásbővítés partnereink szélesebb körű kiszolgálása érdekében
 • a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés):  2016.03.08
 • projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-00954